Ви приймаєте важливі стратегічні рішення, працюєте над фінансовими показниками, розширюєте сферу діяльності та освоюєте нові ринки. Кожен новий крок може вимагати зміни структури вашого підприємства. Зміни можуть бути не тільки формальними, як, наприклад, зміна КВЕД, а й основними — наприклад, Зміни у складі засновників. Це дуже важливий крок, і він має знайти своє відображення у реєстраційних документах.

Ціна. Зміни у складі засновників:

  • Реєстрація Зміни засновників — 1900 грн.
  • Сплата державного мита включена!
  • на проведення Зміни у складі засновників у реєстрі. Докладний порядок проведення зміни складу засновників описано у статті розмір державного мита. Якщо зміни необхідно провести за 2 години – розмір державного мита становить 2650 грн. за 6 годин – 1060 грн. за 24 години – 530 грн.

    Це цікаво

    Приклад 1. Один із засновників вирішив вийти зі складу засновників. Він підписав нотаріальну заяву про вихід зі складу засновників та передачу частки. Загальні збори учасників підприємства приймають рішення про зміну складу засновників. Оформляється це рішення протоколом. Учаснику, який виходить, виплачують його частину протягом року. Або ж зменшують розмір статутного капіталу у сумі його частини. Інші засновники або довносять кошти у статутний капітал, ніж змінювати його задекларований розмір. Або перерозподіляють свої частки у статутному капіталі так само пропорційно, тільки в іншому розмірі. Але при зменшенні статутного капіталу проходить публікація в офіційному виданні, і після цього потрібно почекати двомісячний термін. Це термін для надання кредиторами своїх вимог. Проводити інші реєстраційні зміни у цей період не можна. Приклад 2. Засновник вирішив вийти зі складу засновників. Але при цьому його частка менша за 50%. Інші засновники відмовляються проводити загальні збори. Відповідно, кворуму немає. У цьому випадку засновник, який має намір вийти зі складу, надсилає рекомендований лист зі своєю пропозицією, з описом та повідомленням про вручення засновникам. У разі нереагування чекає двомісячний термін. Після цього може звертатися до суду для захисту своїх прав. У разі необхідності прискорення цього процесу можна відразу звертатися до суду, при цьому надавши вагомі докази того, що засновники користуються його ім’ям у своїх цілях (якщо це публічна особа чи заслужений діяч). Беруть кредити та недобросовісно виконують свої зобов’язання за кредитними договорами або не виконують їх взагалі. Беруть він свідомо нездійсненні зобов’язання перед контрагентами. Не сплачують податки та ін. Увага! Навіть якщо рішення суду буде прийнято на користь засновника, який виходить, це рішення обов’язково має містити норму, що зобов’язує. Тобто мають бути прописані докладний порядок та строки виконання рішення суду (порядок, відповідальна особа, строки для проведення змін в єдиному державному реєстрі).

    ЗАВЖДИ ВАМ РАДИ!

    Юридична компанія “ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП” Київ, вул. Круглоуніверситетська 7; тел. (044) 361-34-63, (067) 549-57-10 email: https://www. viktoria-group.com.ua

    Зміни у складі засновників. Послуга під ключ.