Перехід приватного підприємця з однієї групи єдиного податку в іншу згідно українського законодавства

«Жодне суспільство ніколи не в змозі

обходитися без податків».

       Франческо Саверіо Нітті, італійський економіст

  В Україні відбуваються кардинальні перетворення у соціально-економічній сфері, де значна увага приділяється створенню ефективної системи оподаткування. Податкова та бюджетна політика – головна складова процесу соціально-економічного розвитку. Досягнення економічного зростання державі можливе лише за умови ефективного державного регулювання через застосування податкових важелів. У свою чергу, податки як знаряддя перерозподілу доходів юридичних та фізичних осіб є обов’язковим атрибутом держави незалежно від моделі та політики її розвитку. У умовах основне місце у забезпеченні подальшого економічного зростання має відводитися податкової системі. Ключовим чинником у розвиток як підприємницької діяльності, так національної економіки загалом є сприятливий режим оподаткування. Після проголошення незалежності нашої держави її орієнтацією стало створення ефективної ринкової економіки. Одна з головних її складових – мале підприємництво, яке потребувало послаблення на нього податкового тиску.  Наприкінці 90-х років ХХ століття цей тиск був ослаблений шляхом запровадження альтернативних систем оподаткування, а саме: фіксованого сільськогосподарського податку, спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва зі сплатою єдиного податку та фіксованого податку. Із прийняттям Податкового кодексу України (далі – ПКУ) у грудні 2010 року чинний порядок було дещо змінено. Щодо спрощеної системи оподаткування, то сьогодні її регламентовано главою 1 розділу XIV ПКУ, де передбачено можливість переходу з однієї групи єдиного податку до іншої. У статті ми розглянемо, як відбувається Перехід приватного підприємця з однієї групи єдиного податку в іншу.

Перехід приватного підприємця з однієї групи єдиного податку до іншої. Поняття «єдиний податок»

1

Перехід приватного підприємця з однієї групи єдиного податку в іншу. Групи платників та ставки ЄП

2 3

Перехід приватного підприємця з однієї групи єдиного податку іншу. Необхідні дії

Перехід приватного підприємця з однієї групи єдиного податку в іншу «Міграція» платників єдиного податку з однієї групи в іншу дуже поширена.  Зі збільшенням податкового навантаження це відбувається в обов’язковому порядку – із меншої групи на велику. Перехід у зворотному напрямку – з більшою на меншу групу Податковим кодексом України чітко не регламентовано. Однак прямої заборони на це немає і, отже, така можливість існує. Перехід приватного підприємця з однієї групи єдиного податку в іншу – не складний процес, який потребує небагато часу, зусиль та уважності. Щоб виконати це якісно, ​​звертайтеся за допомогою до юристів.

Вартість виконання послуги під ключ – 500 грн

Наша компанія надає повний спектр послуг пов’язаних з реєстрацією, проведенням змін до установчих документів , наданням юридичних адрес. У нашому штаті працюють найкращі фахівці! ЗАВЖДИ ВАМ РАДИ!

Юридична компанія «ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП» Київ, вул. Круглоуніверситетська 2/1 Б; тел. (044) 361-34-63, (067) 549-57-10 emailhttps:// www.viktoria-group.com.ua