Перереєстрація ТОВ за новим Законом «Про ТОВ та ТДВ»

Після набуття чинності новим Закону «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» змінилися правила перереєстрації компаній. Завдяки цій статті, у Вас буде можливість детально ознайомитись із цими змінами. Отже, Перереєстрація ТОВ за новим Законом «Про ТОВ та ТДВ»: Документи, необхідні для реєстрації змін Для реєстрації змін до відомостей про розмір статутного капіталу, розміри часток у статутному капіталі або склад учасників подаються такі документи: < ul>

  • заява про реєстрацію змін у цих відомостях;
  • документ про сплату адміністративного збору;
  • один із таких документів:
  • а) рішення загальних зборів учасників товариства про визначення розміру статутного капіталу та розмірів часток учасників; б) рішення загальних зборів учасників товариства про виключення учасника із товариства; в) заяву про вступ у суспільство; г) заяву про вихід із товариства; д) акт приймання-передачі частки у статутному капіталі товариства; е) судове рішення, що набрало законної сили, про визначення розміру статутного капіталу товариства та розмірів часток учасників товариства; е) судове рішення, що набрало законної сили, про стягнення з відповідача частки у статутному капіталі товариства. Підписи учасників на всіх документах засвідчуються нотаріально.

    Ким подаються документи

    Подавати документи відповідно до законодавства можуть:

    • Суспільство (якщо подаються документи, зазначені у пунктах «а-б»)
    • спадкоємцем або правонаступником учасника товариства (якщо подається документ, зазначений у пункті «в»)
    • учасником, який виходить з товариства (якщо подається документ, зазначений у пункті «г»)
    • особою, яка набула частку у статутному капіталі товариства, (якщо подається документ, зазначений у підпункті «д»)
    • позивачем (якщо подаються документи, зазначені у підпунктах «е-е»).

    Перереєстрація ТОВ за новим Законом. Терміни реєстрації змін

    Реєстрація змін повинна пройти наступного робочого дня після надходження документів, якщо немає жодних перешкод для цього. Також можлива реєстрація змін до скорочених рядків.

    < strong>Сплата державного мита

    За реєстрацію змін стягується адміністративний збір у розмірі 0,3 прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Крім внесення змін до інформації щодо здійснення зв’язку з юридичною особою. Якщо певним особам має надсилатися витяг з Єдиного державного реєстру, розмір адміністративного збору збільшується на добуток 0,01 прожиткового мінімуму для працездатних осіб та кількості таких осіб. Відповідно до нового Закону адміністративний збір не стягується, якщо зміни вносяться для приведення статутних документів у відповідність до Закону.

    Реєстрація змін у скорочені строки

    Законодавством передбачено реєстрацію змін за скорочені строки. За таку реєстрацію встановлено окрему плату, а саме:

    • у подвійному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію протягом шести годин;
    • у п’ятикратному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію протягом двох годин.

    Наші додаткові послуги

    Реєстрація ТОВ по всій Україні. Підбір системи оподаткування та консультацію щодо звітності включено! Перереєстрація ТОВ за новим Законом Юридична компанія «ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП» працює з 2011 року. За сім років роботи на всеукраїнському ринку компанія набула репутації надійного партнера. Ми здобули довіру тисяч клієнтів. У нашому штаті працюють досвідчені юристи, яких вирізняє досконале знання законодавства та високий рівень інтелекту. Нам довіряють юридичний супровід як українських, так і зарубіжних компаній. ЗАВЖДИ ВАМ РАДИ!

    Юридична компанія «ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП» Київ, вул. Круглоуніверситетська 7; тел. (044) 361-34-63, (067) 549-57-10 evika.ubg@gmail.com веб-сайт: https://www. viktoria-group.com.ua

    Тютюнникова Вікторія Вікторівна