Перехід ТОВ з модельного статуту на статут, затверджений засновниками Заснування та діяльність юридичної особи безпосередньо залежить від організаційно-правової форми суб’єкта господарювання і, відповідно, від виду установчого документа. Для створення юридичної особи його учасники (засновники) розробляють установчі документи, які викладаються письмово та підписуються всіма учасниками (засновниками), якщо законом не встановлено іншого порядку затвердження. Проблема вибору виду установчого акта завжди є актуальною. Ідею запровадити модельний статут український законодавець запозичив із англійського корпоративного права. Адже за законодавством Великобританії ще з 1856 року компанія може при реєстрації не подавати індивідуальний статут, а заявити про дію щодо модельного статуту – статуту, затвердженого підзаконним нормативним актом уповноваженого державного органу. В Україні ідея модельного статуту була втілена у життя у 2011 році. Метою впровадження модельного статуту було, зокрема, спрощення діяльності товариств з обмеженою відповідальністю, уникнення витрат на юридичні консультації щодо підготовки та оформлення статуту, відображення у статуті всіх вимог чинного законодавства та мінімізація відмови державного реєстратора у реєстрації товариства у зв’язку з невідповідністю тексту. Основним необхідним документом для реєстрації товариства з обмеженою відповідальністю вважається протокол загальних зборів учасників. Він підписується всіма учасниками та має містити «загальні» відомості. Усі «спеціальні» положення щодо конкретного суб’єкта господарювання мають бути відображені у рішенні засновників. Використання модельного статуту значно відрізняється від звичного всім друкованого варіанта. Є свої позитивні моменти та недоліки. У деяких випадках компаніям необхідно здійснити перехід ТОВ із модельного статуту на статут, затверджений засновниками, про що ми поговоримо у статті.

Перехід ТОВ з модельного статуту на статут, затверджений засновниками. Переваги та недоліки використання модельного статуту

Використання схеми діяльності на підставі модельного статуту має свої переваги та недоліки. До переваг модельного статуту відносять економію на витратах, пов’язаних із розробкою індивідуального статуту. Однак ця економія дуже умовна, оскільки за використання модельного статуту всі індивідуальні питання визначаються інших документах. Найбільш доцільним є застосування модельного статуту саме невеликими товариствами з єдиним учасником або товариствами, учасники яких належать до однієї групи компаній. Однак у разі великої кількості учасників, затвердження індивідуального статуту буде доцільнішим, адже в ньому можна буде закріпити всі особливості того чи іншого бізнесу, мети діяльності, внесків учасників та розподілу майна, порядку виходу та прийняття рішень. Основним недоліком використання модельного статуту є жорстка регламентація і не реалізована можливість закріплення особливих положень, передбачених у законодавстві. Крім того, в даний час є певна неузгодженість норм господарського, банківського та трудового законодавства, зокрема у питанні відкриття рахунку в банку, оскільки для відкриття рахунку в банку необхідно подати копію належним чином зареєстрованого установчого документа та ін. Одним із недоліків використання модельного статуту є те, що зміни до нього можуть вноситися тільки КМУ та стосуватимуться всіх товариств, які працюють на його підставі. Зате законодавець передбачив можливість у будь-який час відмовитися відівикористанняямодельного статуту та прийняти рішення продовжувати свою діяльність на основі розроблених та затверджених установчих документів.

Перехід ТОВ з модельного статуту на статут, затверджений засновниками. Алгоритм дій

Перехід ТОВ з модельного статуту на статут, затверджений засновниками group.com.ua/wp-content/uploads/2017/10/2-3.jpg” alt=”2″ width=”663″ height=”336″ /> Перехід ТОВ з модельного статуту на статут, затверджений засновниками – процедура, яка зустрічається день у день на бізнес-ринку. Вона досить проста, якщо бути зосередженим і грамотно підготувати пакет документів. За допомогою в оформленні необхідних документів звертайтесь до юристів у сфері господарського та корпоративного права.

Вартість надання послуги — 1700 грн

Нам довіряють як українські, так і закордонні компанії.

Реєстрація ТОВ та https://www. viktoria-group.com.ua