На поводження з небезпечними відходами потрібно отримати спеціальний дозвіл. Цей дозвіл називається Ліцензія на поводження з небезпечними відходами. Небезпечні відходи – відходи, що мають фізичні, хімічні, біологічні або інші небезпечні властивості, які створюють або можуть створити значну небезпеку для навколишнього природного середовища та здоров’я людини. Такі відходи вимагають спеціальних методів та засобів поводження з ними. Звернення з відходами – дії, спрямовані на запобігання утворенню відходів, їх збору, перевезення, сортування, зберігання, обробки, переробки, утилізації, видалення, знешкодження та поховання, включаючи контроль за цими операціями та нагляд за місцями видалення . Ліцензія на поводження з небезпечними відходами видається терміном на 5 років.

< Відомості за підписом претендента на ліцензію про наявність власних або орендованих виробничих площ (приміщень), необхідних для провадження господарської діяльності щодо поводження з небезпечними відходами, разом з копіями документів, що підтверджують право власності або оренди на виробничі площі (приміщення).
  • Відомості про наявність документів дозвільного характеру.
  • Перелік небезпечних відходів, на поводження з якими виходить ліцензія.
  • Копії, завірені печаткою (за наявності) та підписом керівника суб’єкта господарювання: паспорти місця видалення відходів (у разі здійснення видалення чи поховання небезпечних відходів); реєстрової карти об’єкта обробки та утилізації відходів; технологічного регламенту.
  • Вартість отримання ліцензії на поводження з небезпечними відходами – 26 000 грн. У вартість НЕ входять нотаріальні послуги та сплата держ. мита. Термін отримання ліцензії складає 10 робочих днів з моменту надання всіх необхідних документів.

    До наших послуг належить:

    • Консультація з питань отримання ліцензії на поводження з небезпечними відходами.
    • Підготовка необхідних документів для подання до органів ліцензування.
    • Подання документів до органів ліцензування.
    • Отримання ліцензії.

    До Вашої інформації:

    Деякі вимоги щодо здійснення господарської діяльності щодо поводження з небезпечними відходами:

    • Здобувач ліцензії, ліцензіат оформлює трудові відносини з персоналом шляхом укладання трудового договору.
    • При здійсненні операцій у сфері поводження з небезпечними відходами відповідно до отриманої ліцензії екологічні знання є обов’язковою кваліфікаційною вимогою для посадових осіб (диплом, сертифікат тощо). Ліцензіат повинен мати штатну чисельність спеціалістів відповідного рівня підготовки та освітньо-кваліфікаційного рівня. .
    • У разі анулювання ліцензії ліцензіат повинен забезпечити передачу відходів, у нього на зберіганні, суб’єктам господарювання, які мають відповідну ліцензію на провадження господарської діяльності щодо поводження з небезпечними відходами.
    • Місця зберігання (майданчики та складські приміщення), виробничі приміщення повинні забезпечувати запобігання забруднення відходами навколишнього природного середовища.
    • Розміщувати небезпечні відходи можна лише у спеціально обладнаному місці або об’єкті. Заборонено проводити інші види діяльності, не пов’язані з небезпечними відходами на території, відведеній для їх розміщення.
    • Ліцензіат зобов’язаний повідомляти орган ліцензування про всі зміни даних, зазначених у документах, що додаються до заяви про отримання ліцензії. У разі виникнення таких змін ліцензіат зобов’язаний протягом місяця подати до органу ліцензування відповідне повідомлення у письмовій формі.

    Більше вимог ви можете знайти у Постанові КМУ № 446 від 13 липня 2016р. «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності щодо поводження з небезпечними відходами». Вибравши наші послуги, Ви у найкоротші терміни та за прийнятну ціну отримаєте Ліцензію на поводження з небезпечними відходами. Наша компанія надає тільки якісні послуги, тому що ми цінуємо свою репутацію. ЗАВЖДИ ВАМ РАДИ!

    Юридична компанія «ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП» Київ, вул. Круглоуніверситетська 7; тел. (044) 361-34-63, (067) 549-57-10 email: https://www. viktoria-group.com.ua