Юридичне оформлення бізнесу в Україні можна розділити на три етапи: інформаційний, підготовчий та реєстраційний. У цій публікації ми докладно розповімо, як юридично оформити свій бізнес в Україні, починаючи з державної реєстрації власної компанії і закінчуючи відкриттям поточного розрахункового рахунку в банку

Юридичне оформлення бізнесу в Україні. Перший етап – Інформаційний.

Тут слід визначитися з такими питаннями:

1.Вибір організаційно-правової форми господарювання. Найбільш поширені:

Організації

  • Комунальна установа
  • Приватна установа
  • Організація профспілок

Кооператив

  • Обслуговуючий кооператив
  • Виробничий кооператив
  • Кооперативний банк

Підприємства

Від себе додамо, що найпоширенішою та найпрестижнішою організаційно-правовою формою ведення бізнесу в Україні є Товариство з обмеженою відповідальністю (далі – ТОВ ). Переваги ТОВ в тому, що засновники відповідають за боргами підприємства лише у межах своєї частини. Відповідно, ризик збитків, пов’язаних із діяльністю суспільства, прямо пропорційний вартості вкладів засновників. Мінімальний розмір статутного капіталу ТОВ законодавчо не обмежений, однак він має бути сформований протягом року з моменту державної реєстрації. Формувати статутний фонд можна як грошима, і майном. Також, величезний плюс – це можливість зареєструвати ТОВ з використання модельного статуту. Це значно скорочує нотаріальні витрати та час на підготовку документів.

Юридичне оформлення бізнесу в Україні

2. Назва компанії.

Це один із найважливіших та відповідальних етапів створення нової фірми. Перевірити тотожність назви можна на сайті Мін’юсту. Слід зазначити, що назва підприємства є його візитною карткою. Найменування компанії має бути звучним, таким, що запам’ятовується і хоча б частково натякати на основний вид діяльності.

3. Адреса компанії.

Це прописка підприємства. Місцезнаходження підприємства обов’язково вказується в установчих документах і вноситься до єдиного державного реєстру. Реєструвати компанію потрібно в офісному приміщенні (не житловий фонд!!!), в якому переважно знаходитиметеся керівний орган (Директор) та здійснюватимете в ньому господарську діяльність. Адреса цього офісу буде юридичною адресою підприємства. Якщо ж діяльність Вашої компанії дозволяє обходитися без офісу, оптимальним рішенням буде оренда юридичної адреси.

4. Напрямок діяльності.

Головна мета компанії – отримання прибутку. Прибуток є фінансовим результатом господарської діяльності підприємства, отриманим від основної діяльності підприємства, яка може здійснюватися у будь-яких видах, зафіксованих у його статуті та не заборонених законом. Для забезпечення статистичного обліку підприємств та організацій за видами економічної діяльності в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців) є Класифікатор видів економічної діяльності. Прагнучи відповідати європейським стандартам, Україна привела КВЕД України у відповідність до міжнародного класифікатора. КВЕД 2012 – це статистична класифікація, яка слугує для систематизації інформації у певний формат. Основне призначення КВЕДу – це визначення та кодування основного та другорядних видів економічної діяльності юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Здійснюється це органами державної статистики. Основний вид економічної діяльності підприємства – це визначальний ознака у формуванні сукупності статистичних одиниць щодо державних статистичних спостережень. Підібрати види діяльності згідно з КВЕД 2012 можна на сайті комітету статистики. Основним КВЕД може бути лише один вид. Кількість другорядних КВЕДів законом не обмежена.

5. Склад засновників.

Визначаємося зі складом засновників та розміром внесків до статутного капіталу (частками) кожного з них. Частка у статутному капіталі ТОВ є підставою виникнення прав управління компанією. Після передачі підприємству певного майна, речові права нею втрачаються і виникають права корпоративні. Розмір частки засновника статутного капіталу встановлюється у відсотках. Розраховується він як співвідношення номінальної вартості частки засновника та статутного капіталу. Реальна вартість частки засновника дорівнює вартості чистих активів суспільства, пропорційної до розміру цієї частки.

6. Виконавчий орган.

Виконавчий орган – орган, який здійснює безпосередню оперативну діяльність з управління господарським товариством. Він може складатися з однієї чи кількох осіб. Члени виконавчого органу можуть бути у будь-який час усунуті від виконання обов’язків, якщо в установчих документах не визначено конкретних підстав відсторонення членів виконавчого органу. Назвою виконавчого органу у ТОВ відповідно до закону може бути: “Директор” (одноосібний) або “Дирекція” (колегіальний).

7. Основні положення статуту ТОВ.

Потрібно визначитися з основними положеннями роботи суспільства, питаннями взаємин підприємства з партнерами, державними органами, а також відносини власників товариства між собою.

Юридичне оформлення бізнесу в Україні. Другий етап – Підготовчий.

1. ПРОТОКОЛ;

Проводиться збори засновників, на яким< /span> в повістку дня виноситься рішення про реєстрації Товариства з обмеженою відповідальністю. Рішення власників оформляється протоколом. Зверніть увага, що до Порядку денного обов’язково потрібно включити голосування з таких питань – назва ТОВ, адреса місцезнаходження, розмір статутного капіталу, частки засновників, вид Статуту (типовий чи модельний), уповноважена особа за проведення державної реєстрації компанії. Найчастіше відповідальним за реєстрацію ТОВ призначають керівника компанії. Згідно Закону України «Про внесення змін в деякі законодавчі< нотаріально не обов'язково. Це ваше право, але не обов'язок.

2. УСТАВ;

Статут запевняють власники. Реєстратору статут подається в одному примірнику (а не в двох, як було до 31.01.2015 року). Послі успішної реєстрації статут публікується на сайті за No 1666VIII< /span> – справжність підписів в Статуті перед первинною реєстрацією суспільства завіряти нотаріально не обов’язково. Це ваше право, але не обов’язок.

3. ДОВІРНІСТЬ;

Якщо подавати 5 заповнюється вручну, то робити це потрібно каліграфічним почерком, великими літерами. Хочемо відзначити, що відповідно< /span> чинному законодавству, при первинній реєстрації юридичної особи державне мито не стягується span>.

Юридичне оформлення бізнесу в Україні. Третій етап – Реєстраційний.

Документи подаються в відділ держ реєстрація за місцезнаходження підприємства (в межах < /span>адміністративнотериторіальної (span class=”word”>одиниці). < span class="word">Подати документи можна особисто або поштовим відправленням. При надсилання документів поштою, потрібно буде завірити справжність годин провести дія. Вам видається Опис документів, з допомогою якою на сайті Мін’юсту можна побачити сканований статут Вашого підприємства та згенерований Витяг з ЄДР.

Послуги нашої компанії

Основною послугою нашої компанії є Юридичне оформлення бізнесу в Україні. Ми надаємо послуги, пов’язані з державною реєстрацією, < span style="color: #3366ff;">перереєстрацією, внесенням змін, зареєструватися як приватний підприємець, допоможемо і в цьому питанні . Крім того, безкоштовно проконсультуємо з усіх питань щодо подання звітності та ведення обліку, а також – підберемо оптимальну систему оподаткування. Звернувшись до компанії “ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП” Ви гарантовано отримаєте професійну юридичну допомогу у сфері господарського, корпоративного, податкового права! href=”https://www.viktoria-group.com.ua/реєстрація/реєстрація-флп-спд-фоп-києві.html”>зареєструватися як приватний підприємець, допоможемо і в цьому питанні . Крім того, безкоштовно проконсультуємо з усіх питань щодо подання звітності та ведення обліку, а також – підберемо оптимальну систему оподаткування. Звернувшись до компанії “ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП” Ви гарантовано отримаєте професійну юридичну допомогу у сфері господарського, корпоративного, податкового права! href=”https://www.viktoria-group.com.ua/реєстрація/реєстрація-флп-спд-фоп-києві.html”>зареєструватися як приватний підприємець, допоможемо і в цьому питанні . Крім того, безкоштовно проконсультуємо з усіх питань щодо подання звітності та ведення обліку, а також – підберемо оптимальну систему оподаткування. Звернувшись до компанії “ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП” Ви гарантовано отримаєте професійну юридичну допомогу у сфері господарського, корпоративного, податкового права! а також – підберемо оптимальну систему оподаткування. Звернувшись до компанії “ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП” Ви гарантовано отримаєте професійну юридичну допомогу у сфері господарського, корпоративного, податкового права! а також – підберемо оптимальну систему оподаткування. Звернувшись до компанії “ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП” Ви гарантовано отримаєте професійну юридичну допомогу у сфері господарського, корпоративного, податкового права!