Серед підприємців-початківців популярною була і залишається така організаційно-правова форма, як Товариство з Обмеженою Відповідальністю. Популярна вона тим, що найлегше реєструється та відповідальність засновників обмежена розмірами внесених ними вкладів до статутного фонду підприємства. У цій статті ми докладно розповімо про те, як самому оформити ТОВ. Давайте розглянемо основні етапи оформлення ТОВ.

Як самому оформити ТОВ

Для початку потрібно визначитися з предметом діяльності компанії, чим вона займатиметься. Вибирайте діяльність фірми не тільки за своєю перевагою та популярністю на ринку, але й за своїм умінням. Ви повинні розбиратися в тому, чим займатиметься Ваша компанія. Далі потрібно підібрати назву Вашому підприємству. Найменування може бути будь-яке, головне, щоб відповідало діяльності підприємство та не суперечило ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань». З рекомендаціями щодо найменування підприємства можете ознайомитися в Ст. 16. «Вимоги до найменування юридичної особи або її відокремленого підрозділу» вищезазначеного закону. Визначаємось із місцезнаходженням підприємства. Адреса може бути реальним, оскільки буде занесено до державного реєстру яким зв’язуватися багато держ. органи, у тому числі податкова та ваші майбутні партнери з бізнесу. Найкраще вибрати юридичну адресу через спеціалізовані та перевірені компанії. Слід визначитися із статутним капіталом компанії. Сума, яку Ви повинні вкласти для початку бізнесу в Законі, не вказано, так що це на Ваш розсуд. Але внесок не має бути дуже маленьким, за 1000 гривень Ви не зможете відкрити підприємство. Але й не перебільшуйте із інвестиціями, інакше бізнес може не окупити витрати. Визначтеся із системою оподаткування. Є кілька способів сплачувати податки: ви можете стати платником податків на загальних підставах, та сплачувати податок на прибуток (ви платитимете державі 18% податку з чистого прибутку за підсумком року); Другий спосіб оподаткування, стати платником ПДВ (ПДВ) – це непрямий податок, який входить у ціну товарів (робіт, послуг) і сплачується покупцем, але його облік та перерахування до державного бюджету здійснює продавець (податковий агент). Або вибрати спрощену систему сплати податків (Єдиний Податок – це 5% з обороту компанії, що сплачується кожен квартал). І, найважливіше, Необхідно визначиться з директором підприємства. Керівник представлятиме компанію у всіх структурах, оформлятиме нових співробітників та розпоряджатиметься банківським рахунком.

Як самому оформити ТОВ. Підготовка документів

Необхідні документи:

  • Заява на державну реєстрацію підприємства;
  • Заява про обрання одного з видів оподаткування підприємства (за бажанням); li>
  • Примірник Статуту;
  • Протокол зборів засновників про створення ТОВ;

Документи подаються у паперовому чи електронному вигляді. Якщо документи надсилаються поштою, обов’язково має бути опис та нотаріальне посвідчення підписів у Заяві на державну реєстрацію компанії. Слід зазначити, що друкарські помилки не допустимі, документ має викладатися українською мовою. Почерк у Заяві на державну реєстрацію підприємства має бути розбірливим. Документи подаються лише учасниками (засновниками) або уповноваженою особою за нотаріально завіреною довіреністю.

Куди подавати документи для реєстрації ТОВ?

Реєстрацію проводять районні відділи державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, а також державні реєстратори при виконавчих комітетах сільських, селищних рад.

Дії після реєстрації ТОВ

  • Замовляєте друк підприємства;
  • Відкриваєте розрахунковий рахунок у банку; li>
  • Оформляєте найманих співробітників;