Оформлення документів для реєстрації громадської організації На початку нового тисячоліття масштабні глобалізаційні зміни поставили чимало нових завдань перед людством. Від їх вирішення багато в чому залежить суспільний прогрес усіх країн світу, зокрема України, яка конституційно задекларувала себе як демократичну та правову державу. Цивілізаційні виклики породжують необхідність забезпечення належного рівня правопорядку, збереження та зміцнення фундаментальних цінностей, максимального розвитку правосвідомості та збагачення правової культури кожної людини.

Тому актуалізується питання про роль громадських інститутів у політичній системі держави, поступове формування громадянського суспільства, становлення та розвиток демократії та правової державності.

«Революція гідності», феномен волонтерства та війна з Росією стали каталізатором того, що більшість українців зрозуміла важливість суспільної діяльності, яка вже стала нормою для суспільства та потужним драйвером для сталого демократичного розвитку держави. Для тих, хто розуміє важливість діяльності «третього сектору», але не знайомий зі специфікою реєстраційного процесу, ми розкриємо прості та зрозумілі кроки, які допоможуть стати частиною громадянського суспільства – зареєструвати громадську організацію. Оформлення документів для реєстрації громадської організації є предметом розгляду в нашій статті.

Оформлення документів для реєстрації громадської організації. Поняття «громадська організація»

3 < strong>Протокол установчих зборів. Вимоги до змісту протоколу закріплені у ст. 9 Закону України «Про громадські об’єднання» від 22.03.2012 № 4572-VI (далі – Закон). 4 Статут. Основні позиції, які необхідно відобразити у цьому установчому документі, перелічені у ст. 12 Закону. Оформлення документів для реєстрації громадської організації

  • Крок 3 – подання документів. Згідно з чинним законодавством, є кілька способів реєстрації громадської організації: особисто подати документи державному реєстратору; відправити поштою; подати у електронному порядку. Реєстрація повинна здійснюватись протягом 3 робочих днів.
  • < h4>З моменту, коли ми провели установчі збори, тобто ухвалили рішення про утворення організації, до моменту, коли ми подали документи, має пройти не більше 60 днів.

    Тобто у нас є 60 днів для того, щоб підготувати документи та подати їх. Якщо ми перебільшимо цей термін, наприклад, подамо документи за рік, наші документи не розглядатимуться.

    • Крок 4 – як результат реєстрації громадського об’єднання необхідно отримати такі документи:
    1. виписка з ЄДР;
    2. свідоцтво про реєстрацію громадського об’єднання як громадського об’єднання;
    3. один примірник статуту з відміткою про реєстрацію.

    Звертаємо Вашу увагу, що перед тим як реєструвати громадську організацію вам необхідно перечитати Закон України «Про громадські об’єднання» та Закон України «Про реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», тому що в цих нормативно-правових актах власне і прописано основну процедуру реєстрації. І насамкінець: перед тим, як створити громадську організацію, потрібно відповісти на запитання: Для чого вона вам? Яка мета її створення? У чому її унікальність? Якщо у вас є відповіді на всі ці питання, то скористайтеся рекомендаціями, які ми для Вас представили. І незабаром Ви станете одним із представників громадських організацій, діяльність яких спрямована на побудову демократичних інституцій у нашій країні. За допомогою в оформленні документів для реєстрації громадської організації можна звернутися до перевіреної практикою юридичної компанії.

    Вартість надання послуги — 1200 грн

    Нам довіряють як українські, так і закордонні компанії.

    Реєстрація ТОВ та https://www. viktoria-group.com.ua