В Україні оподаткування різних організаційно-правових форм господарювання нічим не відрізняється. У статті, на прикладі товариства з обмеженою відповідальністю (далі – ТОВ), ми розповімо про те, що є Оформленням ТОВ на єдиному податку, відповідно до чинного законодавства.

Оформлення ТОВ на єдиному податку. Поняття єдиного податку.

  2спрощена система оподаткування (УСН або «спрощенка») – це особливий механізм стягування податків та зборів, який замінює сплату окремих податків та зборів на сплату єдиного податку з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності. 2.1 Існує певний перелік заборонених видів діяльності на умовах сплати єдиного податку (див. п. 291.5 ст. 291 ПКУ). Виходячи з наданої вище інформації, робимо висновок, що <strong srcset=синонімом оформлення ТОВ на єдиному податку є оформлення ТОВ на спрощеній системі оподаткування (розг. «спрощенка»). Оформлення ТОВ на єдиному податку. Порядок визначення доходу юридичних осіб (ТОВ, підприємств), які знаходяться на єдиному податку Різницею між ОСН та УСН є база для нарахування податку. На спрощенці це весь дохід ТОВ. Єдиний податок нараховується за фіксованою ставкою. Її розмір залежить від групи платника податків. Суттєві показники ТОВ:

  • 3-я група – запроваджено два критерії:
  • граничний ліміт такого ТОВ не перевищує 5 млн. грн. доходу на рік;
  • річна середньостатистична кількість найманого персоналу не обмежена;
  • 4-та група – виключно підприємства, які раніше сплачували фіксований сільгоспподаток.

Порядок визначення доходу юридичних осіб (ТОВ, підприємств), які перебувають на єдиному податку, регулюється ст.292 ПКУ.

Оформлення ТОВ на єдиному податку< /a>

Оформлення ТОВ на єдиному податку. Порядок реєстрації

Зареєстроване ТОВ відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» зобов’язане пройти реєстрацію суб’єкта господарювання як платника єдиного податку. Це відбувається шляхом внесення центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну податкову та митну політику, що відповідає запису до Реєстру платників єдиного податку. Якщо вже функціонувальне ТОВ виявляє бажання перейти з ОСН на єдиний податок, необхідно подати заяву контролюючого органу, який протягом двох днів після подання заяви зобов’язаний зареєструвати відповідні зміни за умови відсутності підстав для відмови.

Оформлення ТОВ на єдиному податку: плюси та мінуси

2.2

Проаналізувавши аспекти оформлення ТОВ на єдиному податку, вибір залишається за Вами. Для вирішення питань реєстрації ТОВ на єдиному податку звертайтесь за допомогою до спеціалістів. Це дасть Вам спокій і гарантію дотримання вимог чинного законодавства. =”309″>Юридична компанія «ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП»Київ, вул. Круглоуніверситетська 2/1 Б; тел. (044) 361-34-63, (067) 549-57-10 email: https://www. viktoria-group.com.ua

12