Продовження терміну дії дозволу на працевлаштування для нерезидента Як відомо, відносини у сфері праці були і залишаються ключовими та фундаментальними для розвитку суспільства та держави, оскільки забезпечують незворотні процеси їх відновлення та розвитку. Особливої ​​актуальності вони набувають в умовах, коли відбувається активізація зусиль суспільства щодо захисту територіальної цілісності держави, подолання наслідків кризових явищ, складний процес становлення ринку праці відповідно до нагальних проблем суспільства та держави. За таких обставин важливе значення набуває право на працю як одне з фундаментальних, основоположних соціально-економічних прав людини, враховуючи таке:

  • по-перше, гарантує кожній особі можливість вибирати собі роботу;
  • по-друге, суспільство та держава в рамках реалізації цього права можуть формувати дієві гарантії для соціально вразливих громадян, які не здатні конкурувати на ринку праці.

Відповідно до ст. 26 Основного закону нашої держави іноземці, які перебувають в Україні на законних підставах, користуються тими правами та свободами, а також несуть ті самі обов’язки, що й громадяни України, – за винятками, передбаченими Конституцією, законами чи міжнародними договорами України. Однак, до іноземців, крім загальних, застосовуються спеціальні норми законодавства, в т.ч. у сфері трудових правовідносин. Вони, як правило, приймаються працювати на підставі спеціального дозволу, термін дії якого становить один рік. Потім законодавчо передбачено можливість продовжити такий дозвіл для реалізації нерезидентом свого права на працю. Продовження терміну дії дозволу на працевлаштування для нерезидента є предметом розгляду в нашій статті.

Продовження терміну дії дозволу на працевлаштування для нерезидента. Правова основа

1

Продовження терміну дії дозволу на працевлаштування для нерезидента. Порядок

Юридична компанія «ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП» < /strong>Київ, вул. Круглоуніверситетська 2/1 Б; тел. (044) 361-34-63, (067) 549-57-10 email: https://www. viktoria-group.com.ua