Нещодавно українців спіткала новина про те, що запроваджується новий податок і тепер оподатковуватимуться всі кошти, які надходять на приватні картки .

В інформаційному просторі поширилася така інформація: “Згідно з Податковим кодексом, з 1 січня 2020 року, всі операції з карток фізичних осіб будуть оподатковуватись – 18% прибутковий податок плюс 1,5% військовий збір. Звіт потрібно буде подати до 31 березня 2021 року за попередній 2020 рік.”

Йшлося про те, що при виплаті заробітної плати – податки сплачує роботодавець. А ось усі суми, які особа отримує на картку від ІНШИХ ОСІБ (крім родичів першого ступеня – батьки, чоловік / дружина, діти) будуть оподатковуватись.

Повідомлялося також про те, що всі банки передають всю інформацію про рух коштів за картковим рахунком фізичних осіб до державної податкової службу.

Відповідно, якщо фізична особа отримала в 2020 році переказ коштів на картку від інших осіб, то на початку наступного року, потрібно буде подати податкову декларацію та сплатити податки. Податки мають нараховуватись на суми, які зараховувалися на картку.

АЛЕ: Державна податкова служба спростувала ці чутки.

< В ДПС запевнили, що податкова НЕ обкладатиме кошти, які надходять на приватні картки, а банки НЕ передають інформацію про надходження на ваші особисті картки. Ці фейки поширювалися, посилаючись на номер індивідуальної консультації (Індивідуальна податкова консультація ДПС від 27.02.2019 № 781/6 / 99-99-15-02-02-15 / ІПК), щодо якого у реєстрі закріплено пояснення зовсім з іншого питання. /strong>