Яка різниця між трудовим договором та ДПД? Відповідно до чинного законодавства, виконання робіт або надання послуг фізичною особою може здійснюватися на підставі трудового чи цивільно-правового договору. Трудовий договір (Далі – ТД) — це угода між працівником та керівництвом підприємства, за якою працівник зобов’язується виконувати роботу згідно з кваліфікацією та підлягає правилам внутрішнього розпорядку. Відповідно до статті 21 КЗпП, роботодавець зобов’язується виплачувати працівникові заробітну плату та забезпечити умови праці, необхідні для виконання роботи. Цивільно – правовий договір (Далі – ДПД) – одна сторона (підрядник) зобов’язується виконати певну роботу або надати послуги за завданням другої сторони (замовника), а замовник зобов’язується прийняти та сплатити виконані зобов’язання. Відмінності ТД та ГПД

Трудовий договір Цивільно-правовий договір
Вказується посада, розмір зарплати, дата початку роботи. Вноситься запис до трудової книги. Сторонами підписується письмовий договір. Підрядник подає паспорт та довідку про ідентифікаційний код. Не вноситься запис до трудової книги.

Обов’язки < table>

Працівник зобов’язується виконувати роботу з кваліфікації та дотримуватися правил внутрішнього розпорядку. Виконавець зобов’язується на свій ризик виконати певну роботу (надати послугу), а замовник прийняти та сплатити результати роботи (сплатити послугу).

 Предмет

Сам процес роботи. Кінцевий результат роботи або послуги. Предметом ДПД може бути також передача права власності або розпорядження на майно.

Оплата та відпустка< /strong>

Вигляд оплати – заробітна плата, її розмір (не менше мінімальної), вказується в договорі. Строки виплати – 2 рази на місяць. Надається    оплачувана щорічна відпустка, виплати відрядження. Передбачені соціальні гарантії – оплата періоду непрацездатності, допомоги з безробіття, відпустки. Вид оплати – винагорода, розмір та строк зазначений у договорі. Не залежить від мінімальної заробітної плати. Трудові гарантії не надаються. Соціальні гарантії відсутні.

Відповідальність сторін

У разі порушення працівником обов’язків трудового договору він може бути притягнутий до дисциплінарної відповідальності (догана або звільнення). Крім того, працівники несуть матеріальну відповідальність за шкоду, заподіяну підприємству внаслідок порушення покладених на них трудових обов’язків. Відшкодування проводиться у розмірі вартості завданих збитків, але не більше середнього місячного заробітку співробітника. .

Основна відмінність у тому, що трудові договори регламентуються веб-сайт: https:// www.viktoria-group.com.uaЯка різниця між трудовим договором та ДПД?