ЩО РОБИТИ ЯКЩО КРЕДИТ ВИКУПИЛИ КОЛЕКТОРИ Кожен із нас, хто хоча б раз у житті брав кредит у банку знає, яким докучливим він може бути. Якщо не підходити до цього питання розумно, Ви з легкістю можете стати жертвою дзвінків або листів з вимогою погасити заборгованість, що виникла. У більшості випадків це означає, що Вашим кредитом вже займаються колектори. Найчастіше їм передають/продають менш вагомі заборгованості, які вважаються в «проблемних», більше півроку. Хоча, нерідко колектори набувають кредитного портфеля з аукціонів одним лотом, до якого включені й кредити з досить значними заборгованостями або ресурсами (із забезпеченням – іпотекою, порукою, заставою). Колекторів найбільше цікавлять ті категорії боржників, які виявляються полохливими, неписьменними та довірливими. < strong>ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП підготувало кілька порад, як вести себе, коли до Вас дзвонять або приходять колектори:

  • якщо до Вас зателефонували або надіслали лист – потрібно дізнатися на підставі якого документа, а саме – договору , колектор пред’являє Вам вимоги.
  • наступним кроком буде письмова вимога, належним чином засвідчених копій документів, для ознайомлення та переконання у законності передачі права вимоги. Поки Вам цих документів не надали, не варто вступати з опонентами в будь-які правовідносини.
  • якщо вищезазначених документів про передачу прав вимоги у Вас немає, і взаємини з колекторами не оформлені відповідно до норм чинного законодавства, можете не робити жодних дій щодо повернення боргу.
  • якщо колектори переступають межу дозволених законодавством дій (таких як, дзвінки до 07.00 ранку або після 22.00 вечора, настирливі дзвінки боржнику, його родичам, незаплановані зустрічі, погрози, спроби проникнути в житло боржника, надавати неправдиву). , то Ви можете нагадувати їм про ст. 355 ККУ «Про примус до виконання або невиконання цивільних зобов’язань», блокувати дзвінки, звертатися до поліції з відповідною заявою тощо.

ВАЖЛИВО! Якщо Ваш борг викуплений колекторами на стадії виконавчого провадження, то вони не мають права вимагати повернення боргу до моменту заміни сторони у виконавчому провадженні, яка здійснюється виключно на підставі рішення суду. Але це лише мінімальні дії, після яких колектори або зменшують темп, або переходять до активніших дій. Далі, без фахівця у цій сфері Вам не обійтись. Найкраще звертатися до адвокату, який кваліфіковано розробить лінію поведінки, спілкування та захисту перед діями колекторських компаній. Команда ЮК ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП має досить практичний досвід для надання якісної юридичної допомоги. Ми відкриті для Вас у будь-який час! або переходять до активніших дій. Далі, без фахівця у цій сфері Вам не обійтись. Найкраще звертатися до адвокату, який кваліфіковано розробить лінію поведінки, спілкування та захисту перед діями колекторських компаній. Команда ЮК ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП має досить практичний досвід для надання якісної юридичної допомоги. Ми відкриті для Вас у будь-який час! або переходять до активніших дій. Далі, без фахівця у цій сфері Вам не обійтись. Найкраще звертатися до адвокату, який кваліфіковано розробить лінію поведінки, спілкування та захисту перед діями колекторських компаній. Команда ЮК ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП має досить практичний досвід для надання якісної юридичної допомоги. Ми відкриті для Вас у будь-який час! a href=”https://advokat-victoria.com.ua”>адвокату, який кваліфіковано розробить лінію поведінки, спілкування та захисту перед діями колекторських компаній. Команда ЮК ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП має досить практичний досвід для надання якісної юридичної допомоги. Ми відкриті для Вас у будь-який час! a href=”https://advokat-victoria.com.ua”>адвокату, який кваліфіковано розробить лінію поведінки, спілкування та захисту перед діями колекторських компаній. Команда ЮК ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП має досить практичний досвід для надання якісної юридичної допомоги. Ми відкриті для Вас у будь-який час! Команда ЮК ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП має досить практичний досвід для надання якісної юридичної допомоги. Ми відкриті для Вас у будь-який час! Команда ЮК ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП має досить практичний досвід для надання якісної юридичної допомоги. Ми відкриті для Вас у будь-який час!