Спрощена система оподаткування – дуже популярна серед невеликих компаній. Це пов’язано з простою процедурою обліку податків та невеликим податковим навантаженням. У цій статті ми докладно розповімо про те, що являє собою Оформлення компанії на спрощеній системі оподаткування, перерахуємо основні характеристики груп одноплатників, а також нагадаємо про терміни подання звітності та сплати податків.

Оформлення компанії на спрощеній системі оподаткування

Першим етапом на шляху створення підприємства є реєстрація в Єдиному Державному Реєстрі. І тому, треба звернутися до держ. реєстратору за місцезнаходженням Вашої майбутньої компанії. Для реєстрації підприємства Вам знадобляться такі документи:

  • Заява про держ. реєстрації підприємства;
  • Реєстраційна заява про застосування спрощеної системи;
  • Статут, 1 екземпляр;
  • Протокол зборів засновників про створення ТОВ.

Документи, що подаються, мають бути оформлені на українською мовою. Подати документи можна особисто або поштовим відправленням. Якщо надсилаєте поштою, обов’язково зробіть опис документів. Крім того, всі підписи у заяві про реєстрацію юр. особи необхідно завірити нотаріально.

Державний збір за первинну реєстрацію підприємства не справляється!

Строк держ. реєстрації не повинен перевищувати 24 години з моменту подання їх реєстратору. Після успішної реєстрації можна відкривати рахунок у банку. У разі своєчасної подання заяви про перехід на спрощену систему, протягом 10-ти днів із дня держ. реєстрації, ще можна подати заяву про перехід на ССП, до контролюючого органу. У цьому випадку компанія вважатиметься платником єдиного податку з дня її держ. реєстрації. Така особливість діє виключно для осіб ІІІ групи.

Оформлення компанії на спрощеній системі оподаткування

Характеристика груп спрощеної системи оподаткування

  • Перша група. Лише фізичні особи. Займаються роздрібною торгівлею та побутовими послугами. Не можуть мати у своєму підпорядкуванні працівників. Сума прибутку не перевищує 300 000 гривень за рік.
  • Друга група. Фізичні особи-підприємці. Тут вибір видів діяльності найширший. Підприємці можуть займатися ресторанним бізнесом, виготовленням та/або продажем товарів та наданням послуг для інших громадян. Можуть мати підпорядкування до 10 осіб персоналу, а також щорічний дохід не більше 1 500 000 гривень.
  • Третя група. Фізичні особи – підприємці та юридичні особи із щорічним оборотом до 5 000 000 гривень. Можуть мати необмежену кількість працівників. Займаються будь-якою діяльністю, яка не заборонена законодавством.
  • < li>Четверта група. Особи, які займаються сільськогосподарською діяльністю. Частина с/г товаровиробникства дорівнює або більше 75% за рік.

Оформлення компанії на спрощеній системі оподаткування. Звітний період. Терміни сплати податків

Даним періодом для осіб І-ІІ та ІV груп є календарний рік. Для осіб ІІІ групи – календарний квартал. Платники III групи сплачують податок протягом 10 днів після граничного строку подання податкової декларації за звітний квартал. Платники IV групи, які самостійно нараховують, суму доходу щорічно з 1 січня до 20 лютого поточного року. Подання податкової декларації відбувається до контролюючого органу, за місцезнаходженням платника податків та земельної ділянки. Четверта група сплачує податок щокварталу протягом 30 днів, наступних за останнім календарним днем ​​звітного кварталу. У таких розмірах:

  • Перший квартал 10%
  • Другий квартал 10%
  • Третій квартал 50%
  • Четвертий квартал 30%

Хто не може бути платником УСН

  • Компанії, діяльність яких пов’язана з обміном іноземної валюти (Підп. 2 підп. 291.5.1 пункт 291.5 ст.291 ПКУ);
  • Банки, страхові компанії, ломбарди; (Підп. 291.5.4 пункт 291.5 ст. 291 ПКУ
  • Фіз. особи, юр. особи ─ нерезиденти (Підп. 291.5.7 пункт 291.5 ст. 291 ПКУ);< /li>
  • Суб’єкти, які мають податковий борг.

Це лише основні види та суб’єкти підприємницької діяльності, які не можуть бути платниками єдиного податку. Повний перелік розкриває пункт 291.5 статті 291 ПКУ.

Ось і вся необхідна інформація. Сподіваємось, стаття була Вам цікава. Успіхів у всіх починаннях!

ЗАВЖДИ ВАМ РАДИ!

< strong>Юридична компанія «ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП» Київ, вул. Круглоуніверситетська 2/1 Б; тел. (044) 361-34-63, (067) 549-57-10 emailvika.ubg@gmail.com веб-сайт: https://www. viktoria-group.com.ua

6