Кожен бізнес починається з реєстрації. Тому так важливо від початку оформити все правильно і відповідно до закону. Поговоримо про реєстрацію ФОП, ФОП, ПП, СПД (Покрокова реєстрація ФОП (ФОП, ПП, СПД) у Києві та по всій Україні). ФОП означає – фізична особа-підприємець. Відповідно до законодавчих норм, реєстрація ФОП проводиться за місцем реєстрації (прописки). На сьогоднішній день державну реєстрацію можна здійснити шляхом звернення до відповідного органу реєстрації, або за допомогою електронних ключів. Отже, давайте розберемося із самостійною реєстрацією шляхом звернення до реєстраційного органу.

Покрокова реєстрація ФОП (ФОП, ПП, СПД) у Києві та по всій Україні

Для початку, особа яка навмисно стати підприємцем має визначитися з напрямками своєї діяльності. Далі, потрібно вибрати відповідні КВЕДи, визначені Класифікатором видів економічної діяльності. Наступним кроком необхідно знайти та завантажити з інтернету, із сайту реєстраційної служби, заяву для державної реєстрації ФОП. Також, Ви можете знайти цю заяву на нашому сайті, натиснувши Реєстрація підприємства – опустившись нижче, праворуч Ви побачите Довідник – у ньому знайти та натиснути Завантажити форми реєстраційних заяв”. Ми стежимо за всіма оновленнями в законодавстві та формах реєстраційних заяв, тому інформація та бланки, які знаходяться на сайті – завжди актуальні. Цю заяву потрібно уважно та правильно заповнити. У ньому зібрано таку інформацію: – ПІБ; – місце проживання; – види діяльності; – зв’язок із підприємцем (Ваш номер телефону) – та ін. З цією заповненою заявою, паспортом та індивідуальним податковим номером потрібно звернутися до реєстраційної служби за місцем прописки. Там, спочатку, потрібно взяти талон з номером, що означає ваше місце в електронній черзі. Далі потрібно дочекатися своєї черги і потрапити на прийом до державного реєстратора.

ціна реєстрації

Якщо заява заповнена коректно і з документами все гаразд – протягом 24-х годин держ. реєстратор зобов’язаний здійснити реєстрацію Вашого ФОП. Після того, як орган статистики, податковий орган поставили Вас на облік, державним реєстратором формується Виписка. Це ваш основний документ. Також вам необхідно звернутися до управління статистики для отримання довідки з ЄДРПОУ. Якщо Ви обрали спрощену систему оподаткування чи податок на додану вартість – окремо потрібно подати заяву до державної податкової служби для набуття статусу платника ЄП чи ПДВ. ФОП може працювати як з печаткою, так і без неї. Якщо ви вирішили, що друк Вам потрібний – його потрібно замовити в одній із приватних юридичних компаній або компаній з виготовлення печаток. ФОП може працювати за готівковим та безготівковим розрахунком. Якщо Вам необхідний безготівковий розрахунок – потрібно звернутися до будь-якого вибраного Вами банку для відкриття рахунку. Коли у Вас на руках Виписка, довідка зі статистики та друк (за бажанням) – Ви можете розпочинати роботу! Якщо ж у Вас виникнуть труднощі з проведення державної реєстрації, або знадобиться консультація – юристи «ВІКТОРІЯ ЮРБІЗНЕС ГРУП» із задоволенням Вам допоможуть!