У процесі оформлення бізнесу у багатьох підприємців виникає питання: «Яку систему оподаткування вибрати, щоб не піти в мінус?», «Що являє собою Реєстрація ТОВ на загальній системі оподаткування?», «Плюси та мінуси загальної системи оподаткування?». Оподаткування завжди буде регулюючим чинником підприємницької діяльності. Наразі законодавство пропонує кілька видів оподаткування (ПДВ, спрощена система та загальна система оподаткування). Який вид податків обрати вирішувати лише Вам. У цій статті докладно розповімо, за яких умов вигідно реєструвати підприємство на загальній системі оподаткування.

Реєстрація ТОВ на загальній системі оподаткування. Основні принципи роботи на загальній системі:

Загальна система оподаткування ─ універсальний вид оподаткування, що застосовується практично до всіх видів бізнесу. Такий вид податку дозволяє мати необмежену кількість персоналу, необмежений дохід, є можливість у процесі роботи розширювати свій бізнес, укладати угоди, залучати Клієнтів. Загалом, начебто, ідеальна система. Але працювати із нею досить складно.

Ця система вимагає кропіткого та досить складного бухгалтерського та податкового обліку.

Види податків, які підлягають оплаті:

  • Податок на прибуток. Є ключовим податком для цієї системи.

Базу оподаткування (суму з якої необхідно сплачувати податок) становить прибуток – тобто різниця між усіма доходами та витратами. Ставку податку передбачено  Реєстрація ТОВ на загальній системі оподаткування

Переваги загальної системи оподаткування:

  1. Відсутність обмежень у видах діяльності ;
  2. Відсутність обмежень обсягу доходу та кількості працівників;
  3. Більш широка можливість планування та оптимізації оподаткування (внаслідок впливу обсягу витрат на базу оподаткування);
  4. Для фізичних осіб – можливість несплати ЄСВ за відсутності чистого доходу; прибутку за звітний період. Загальна система оподаткування вигідна для видів діяльності, які мають більшу витратну частину.

Недоліки загальної системи оподаткування

  1. Складність адміністрування (більше суворі вимоги до ведення обліку та подання звітності);
  2. Достатньо високе податкове навантаження, особливо за наявності найманих співробітників;
  3. Обов’язкова реєстрація платником ПДВ при перевищенні обороту в 300 000 грн.